HTML

Kapcsolat

Szerintetek

Amit az AMOLED kijelzőről tudni kell

2010.01.22. 12:43 tujul

Mindig csak dobálózunk a mozaikszavakkal, de sokról nem tudjuk, hogy pontosan mit is jelentenek. Ebben a bejegyzésben az androidos telefonokban (is) egyre inkább elterjedő AMOLED kijelzőket próbáljuk bemutatni.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága az AMOLED kijelzőnek, hogy nincs szüksége háttérvilágításra, mint az LCD-nek. A képpontok maguk bocsátanak ki fényt. Így értelemszerűen sokkal vékonyabb maga a kijelző. Ebből is eredő tulajdonsága, hogy kevesebbet fogyaszt, mert csak az éppen aktív pixelek fogyasztanak áramot. A fogyasztás függ a megjelenített színektől is, a fekete színnél eszik a legkevesebbet.
Az OLED kijelzők válaszideje is jobb, mint az LCD kijelzőké. Utóbbikat látószög tekintetében is legyőzi, azonban erős fénynél bizony az AMOLED kijelző rendkívül rosszul teljesít.

Ezek voltak a tulajdonságai nagyon dióhéjban és kivonatosan. További információkat pl. itt találhattok. Hosszabbra terveztem a cikket, de kikészített a vizsgaidőszak, és most el kell utaznom. (Illetve már el is utaztam, ez egy időzített post.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://droidika.blog.hu/api/trackback/id/tr771689125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása