HTML

Kapcsolat

Szerintetek

Mobile World Congress 2010 - 2. nap

2010.02.17. 11:57 tujul

Kicsit késve, de itt vannak a második nap hírei is. Többek között a HTC is erre a napra időzítette a bemutatóját, bár lehet, hogy csak én vagyok ennyire HTC-buzi. Szóval:

  • A HTC 3 telefont mutatott be, ezek közül kettő Androidos. Előbb azonban a megújult Sense UI-t fedték fel, ami az új készülékekben már megtalálható, de a régebbiek közül is többre érkezik, a Hero-ra biztosan.
    Elsőként a Legend-et leplezték le. A telefon tulajdonképpen a Hero utódja. Az elég vastag telefon házának nagy részét egyetlen alumíniumtömbből alakították ki, így elég masszív. John Wong a sajtótájékoztatón ezt bizonyítandó hozzá is ütötte a falhoz. A középkategóriás telefon 3.2 hüvelykes AMOLED kijelzője csupán HVGA (320x480) felbontású. Processzora is csupán 600 Mhz-en pörög. A többi adatról már írtam néhány napja.
    Viszont jön az ex-Bravo Desire is, ami tulajdonképpen a Nexus One Sense UI-val és az érintésérzékeny gombok helyett 4 fizikai gombbal. Illetve nincsen benne extra zajszűrő mikrofon. Talán nem tűnik olyan szépnek a Google telefonhoz képest, viszont a HTC megállapodott a legtöbb szolgáltatóval, akikkel kapcsolatban áll. Így március végén elérhető lesz Európában is több helyen a telefon.
  • Érdekes készülék a GeeksPhone One, ami elsősorban fejlesztőknek és hackereknek készült. A telefonban egy 528 Mhz-en ketyegő Qualcomm processzor található, egy 3.2 megapixeles HD kamera, illetve 512 MB ROM/256 MB RAM páros a memória terén. Kezelni a 3.2 hüvelykes WQVGA kijelzőn kívül (ami sajnos rezisztív) a kibővített QWERTY billentyűzettel tudjuk. Közvetlenül a gyártótól rendelhető kártyafüggetlenül 299 eurós áron.
  • Eric Schmid-től, a Google vezérigazgatójától megtudtuk, hogy 60 000 Androidos telefon talál gazdára naponta, azaz 21,9 millió évente. Persze ez a szám folyamatosan növekszik azáltal, hogy egyre több telefon kapható ezzel az oprendszerrel.
  •  Úgy tűnik, most a mini telefonok a nyerők az MWC-n, ugyanis jön a T-Mobile Pulse Mini is. 2.8 hüvelykes kijelzője sajnos rezisztív, jár hozzá stylus is. Belül található Wifi chip és egy 3.2 megapixeles kamera is. És természetesen Eclair fut rajta.
  • A Huawei is bemutatott 3 telefont Barcelonában. A U8300-t fiataloknak tervezték, bár ez nem mentség a bugyuta kinézetére.
    Az U8100 és U8110 belépőszintű telefonok. Két kamera található bennük: egy 3.2 megapixeles hátul és egy 0.3 megapixeles az előlapon. A 2.8 hüvelykes QVGA kijelzővel rendelkező készülékek a második negyedévben lesznek elérhetőek.
    Emellett bemutatták az U8800-at is, ami egy 7 inches kijelzőjű multimédiás akármi. Mindenesetre legalább szép.

Mostanra ennyi jutott, nemsokára (vagy sokára) jönnek a további hírek.

Szólj hozzá!

Címkék: google htc t mobile pulse huawei mwc

A bejegyzés trackback címe:

https://droidika.blog.hu/api/trackback/id/tr421765568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása