HTML

Kapcsolat

Szerintetek

Mobile World Congress 2010 - 1. nap

2010.02.15. 19:16 tujul

Sajnos nem adatott meg hogy kijussunk a Barcelonában megrendezett Mobile World Congressre. A héten megrendezett kiállításra a legolcsóbb belépő is 156 ezer forint, szóval egyszerűbb és értelmesebb a puha, gázrugós székből követni az eseményeket. Épp most nézhettük végig jó minőségben, ahogy a Microsoft bemutatja a Windows Phone 7-t és az Androidos hírek is folyamatosan csörögnek. Nézzük akkor mit is tudtunk meg ma:

  • Még az Xperia X10 se jelent meg, de a Sony-Ericsson bejelentette az Xperia X10 Mini-t és az X10 Mini Pro-t. A két készüléket egy 600 Mhz-en pörgő processzor hajtja, illetve 1.5-ös Android OS fut rajtuk. Kijelzőjük csupán 2.5 hüvelykes, viszont egy 5 megapixeles kamera található bennük. A kettő közötti különbség, hogy a Pro kapott kicsúsztatható QWERTY-billentyűzetet is.
  • Az Acer pedig a Liquid A1 átdolgozásával, a Liquid E-vel jön ki nemsokára. Specifikáció: 768 Mhz-re lekorlátozott Snapdragon processzor, 3.5 hüvelykes WVGA kijelző, Wifi, GPS, 5 megapixeles autófókuszos kamera, 256 MB RAM.
  • A Motorola is bemutatott egy 'droidos készüléket. Az eddig Halo-ként és i8520-ként emlegetett készülék hivatalos neve végül Beam lett. A 720p felbontású videó rögzítésére is alkalmas készülék egyben projektor is. 3 órán keresztül képes képet kivetíteni 9 lumen erősséggel. Előreláthatólag nyáron érkezik.
  • A Motorola a Cliq XT-vel is előrukkolt a mai napon. Ez az eredeti Cliq közeli rokona, amitől csupán néhány dologban különbözik. Azaz kapott egy LED vakut a kamera mellé, két mikrofon található benne a jobb zajszűréshez, a fizikai gombjai is átalakultak, valamint kapott kétujjas zoomolási lehetőséget. Jövő hónaptól lesz kapható az amerikai T-Mobile-nál.
  • Az Adobe bejelentette, hogy érkezik a Flash 10.1 és az Air is az Android OS-re.
  • Az Acer rögtön 4 telefont jelentett be Barcelonában. Ebből ráadásul kettőn Android fut. Konkrétan a beTouch E400-on Eclair lesz, 3.2 hüvelykes HVGA kijelző, Wifi, GPS, csak 3.2 megapixeles kamera, illetve az egész szíve egy 600 Mhz-en futó Qualcomm gyártotta processzor lesz. A másik telefonon, az E110-en csupán Cupcake fog futni. Kijelzője kisebb lesz: 2.8 hüvelykes és QVGA felbontású, szintén 3.2 megapixeles kamerával, illetve GPS-szel. Mindkét gép még a tavasszal érkezik.
  • A HTC Bravo neve a pletykák szerint majd Desire lesz. De ez úgyis kiderül a napokban, amikor bejelentik hivatalosan is.
  • A Lumigon nevű dán cég is belép az Androidos piacra három készülékkel. Egyelőre csak kettőről vannak információk. A T1 és S1 nevű telefonokat Freescale i.MX515 processzor fogja hajtani, 2.1-es OS lesz rajtuk. 720p-s HDMI kimenettel fognak rendelkezni; FM chipjük nem csak adó, hanem vevő is lesz egyben és lehet univerzális távirányítóknak is használni őket. A kettő közötti különbség, hogy az S1-nek kicsúsztatható billentyűzete lesz. A harmadik telefonról, az E1-ről még nem lehet semmit sem tudni. A kinézetük érdekes, de a T1 kimondottan tetszik nekem.

Ennyi lenne mára, remélem nem hagytam ki semmit se. Amennyiben mégis, kérlek írjatok a jobb oldalon található elérhetőségek valamelyikére. Holnap jön a folytatás, az MWC csütörtökig tart.

 

Szólj hozzá!

Címkék: motorola sony ericsson acer htc mwc

A bejegyzés trackback címe:

https://droidika.blog.hu/api/trackback/id/tr571760766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása